Friday, 14 February 2014

Yes Boss! ESOK ..

Haii semua *sambil lamai-lambai tangan
Intro sikit , Semua sihat ? Acewahh . HAHA .
Hari ini sajalah aku nak buat promosi sikit pasal sebuah drama akan datang tak lama lagi .Tak lama lagi? memang tak lama pun sebab esok dah start . Drama ini bertajuk Yes Boss! . Diadaptasikan daripada sebuah novel karya Areila Sahimi . Bukan Yes Boss cerita hindustan okey . Itu cerita lain maa . Ini versi melayu punya . Aku pun tak sure kenapa aku terhegeh-hegeh sangat nak promote drama nih . Maybe sebab gandingan pelakon-pelakon dia mantop dan best kut . hehee . Walaupun aku taktau drama nih best ke tidok , tapi aku rasa drama nih memang best pun . hahaa . merepek meraban apalah aku ni . Aku suka gandingan hero dan heroin dia .
Hero >> FAHRIN AHMAD
Heroin >> EMMA MAEMBONG
Confirm tiptop punyalah drama nih . Kat bawah ni aku siap letak gambar,sinopsis dengan info pasal drama
nih . Cer try usha . Jangan lupa tengok esok k !

SINOPSIS:


Tak sesuai bekerja di Pizza Hut, Aryana masuk McDonald’s. Tak sesuai di McDonald’s dia pergi pulak ke Jaya Jusco. Sudahnya setiap tempat tu pun paling-paling lama pengalaman yang berjaya dikutip adalah selama dua bulan sahaja. Bukannya dia koman sangat. Lulusan universiti tu… tetapi nasib tidak menyebelahinya terutama sekali ketika sesi temu duga pegawai kerajaan.
Berkat ‘kabel’ mak ngahnya di Wisma Alam, Aryana akhirnya berjaya menjawat jawatan setiausaha di situ. Sangkanya dia bekerja dengan Datuk Maarof, rupa-rupanya dia adalah setiausaha kepada Ilham Irfan, anak Datuk Maarof. Pulak tu, Ilham merupakan kasanova yang punya ‘stok’ edisi model keliling pinggang.
Selain menjalankan tugas rasmi seorang setiausaha, Aryana juga dikehendaki menjalankan tugas ‘tak rasmi’ seorang setiausaha. Kena cover line untuk bosnya setiap kali bosnya mengular, juga ketika teman-teman wanita bosnya merajuk, perlu dipujuk dan sebagainya. Setiap arahan bosnya wajib dijawab dengan:- Yes, boss! Pening kepala Aryana meladeni setiap kerenah bosnya itu. Tetapi, boleh pula Aryana bertahan dengan sikap bosnya itu, hinggakan mereka semakin rapat.
Hati dan perasaan… siapalah yang dapat mengawalnya…. Dalam diam, Aryana telah jatuh hati dengan bosnya tetapi dipendamkan sahaja. Dia sendirian makan hati dengan sikap hidung belang bosnya itu.
Dan bila Aryana tiada di sisi, Ilham mula terasa kehilangan. Tatkala dia sedar bahawa dia memerlukan Aryana lebih daripada seorang bos memerlukan setiausaha, dia terpaksa pula berdepan dengan mantan mat rempit di kampung Aryana yang kini sudah bertukar menjadi tauke bengkel dan kolam ikan keli.
Berjayakah Ilham menambat hati Aryana yang sedia terluka dengan sikapnya yang hidung belang itu? Bagaimana pula dengan Aryana? Siapakah yang menjadi pilihan hatinya? Bosnya ataupun mat rempit otai yang telah berubah menjadi ikon belia berjaya di kampungnya itu?

  

sumber gambar Encik Google :)

INFO:


Tajuk : YES, BOSS! 
Novel : 2011 
Tarikh : 15 Februari 2014 
Genre : Romantik-Komedi 
Siaran : Sabtu dan Ahad
Jam : 6.00 petang 
Saluran : Slot Dramady, TV3 
Penulis Novel : Areila Sahimi 
Pelakon Utama : FAHRIN AHMAD DAN EMMA MAEMBONG  
Terbitan : Zeel Production


BARISAN PELAKON DAN NAMA WATAK

Aryana - Emma Maembong
Ilham - Fahrin Ahmad
Shamsiah - Noorkhiriah
Opah - Norlia Ghani
Dato Maarof - Eizlan Yusof
Datin Rokiah - Jasmin Hamid
Mellina - Aishah Ilias
Udin - Aidil Aziz
Harun - Shamsul Ghaw2
Midah - Wan Maimunah
Sakinah - Cha Cha Maembong
Jeffry - Hisham Hamid
Amanda - Shella Faeiz

No comments: