Tuesday, 25 October 2016

Lakonan dan NIMS Productions

 
NIMS Production? Nurina Izzati Mohd Soib Production. Yeahh, thats my housemate punya nama youtube dia. Housemate aku sorang ni memang minat dalam mengarah, lakonan and buat video ni semua. So, kami decide sajalah buat satu short story then rakam buat video. Haha. memang lawak sebab semuanya kayu dan tak pandai berlakon. Bila tengok camera ja nak tergelak. haha. btw, semua tu simpan kenangan la bila semua sama-sama nak habiskan 'shooting' untuk satu story. Macam-macam prop dan latar belakang. Macam-macam lagat dan karenah. Sampai ke sekolah kami pergi untuk shooting suasana kelas. haha. first and everlah kami punya video ni. Just nak sharing pengajaran di sebalik story yang kami buat ni je. Nak tengok? aku tak sarankanlah sebab hampa mesti kutuk then paling wajib mesti GELAK. haha. kami tak pro okay. nak tengok jugak? cari sendiri kat youtube. Klu dah bagi. haha.

Untuk story first time yang kami berlakon tajuk dia Kelas Tambahan. Accident tak berapa nak menjadi. ahaha

Then yang second sempena nak raya, kami buat short story pasal Balik Raya. Sempat lagi rakam scene pagi raya yang sebenarnya scene pagi nak pergi sekolah. haha

Yang last punya memang lakonan takleh blah. Filem pendek tajuk Kotak Hadiah. Kotak Hadiah tu lastly memang hilang betul lepas semua dah keluar rumah sewa. hahaha

Untuk ketiga-ketiga video tu menampilkan watak utama yang berbeza dan semua pelakon adalah geng housemate kami sendiri. Takde nak upah pelakon luar. haha





Ni masa lakonan video pertama. Izzati dengan Adila tak dapat join time ni. Depa ni pun gelak tengok balik video kami.



















Ni masa shooting untuk video lakonan yang ketiga, Kotak Hadiah. Time ni yang paling have fun la sebab semua orang join. Sementara part kawan ni rakam, ada sekumpulan ni yang buat video sendiri. Watak orang cacat la apa la. hahaha. 

Cerita pasal video, aku,nurina dengan amalina bekerjasama untuk menghasilkan video montaj kemerdekaan sempena menyambut bulan kemerdekaan dekat form 6. So, video ni ditayangkan semasa perhimpunan sambutan merdeka tersebut. ni link dia, MONTAJ HARI KEMERDEKAAN . Sebenarnya ada banyak lagi video montaj yang dihasilkan oleh housemate aku yang bernama Nurina Izzati ni. Kalau nak tengok lebih lanjut boleh la buka youtube dan cari nama NIMS Productions. Nurina pun ada blog. so jemput follow and visit , NAFAS BARU

thank you

1 comment:

Intan Saffyna said...

Hi,saya singgah sini n follow.. :)