Sunday, 23 April 2017

Moisturizer Gel by Ulfaa Beauty

 
and hello guys, sorry sebab dah lama tak update. Now I want to introduce one product which is good for your skin and suitable for all types of skins. OKAY, melayu je senang. takyah acah BI sangat. hahaha

Okayy produk Moisturizer Gel yang saya nak perkenalkan ni adalah sejenis gel untuk rawatan kulit di mana 100% semula jadi dan bebas penggunaan bahan kimia yang berbahaya. Kandungan dia 95% ekstrak mentimun. 




So, semua peringkat umur boleh pakai untuk rawatan kulit especially yang kulit burn tu. Moisturizer Gel boleh digunakan untuk muka, tangan dan badan. So, sebelum adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, makcik-makcik, pakcik-pakcik semua order Moisturizer Gel ni, apa kata baca dulu kelebihan dia.

Kelebihan Moisturizer Gel untuk Bayi:

  • Merawat masalah ruam di muka,badan dan alat sulit
  • Menurunkan suhu badan semasa bayi demam
  • Merawat gigitan serangga dan kelecuran
  • Melembutkan rambut dan kulit bayi
  • Merawat Eczema 
Kelebihan Moisturizer Gel untuk Wanita:

  • Menyelesaikan masalah kulit kusam
  • Menyelesaikan masalah kulit berminyak
  • Menyelesaikan masalah untuk kulit kering
  • Menyelesaikan masalah keguguran rambut
  • Menyelesaikan masalah jerawat (selain amalkan Moisturizer Gel pastikan jaga juga cara pemakanan. Jangan jaga luaran sahaja.)
  • Menyelesaikan masalah eyebag
Kelebihan Moisturizer Gel untuk Warga Tua:

  • Menyelesaikan masalah tumit kaki merekah sebab gel ini melembapkan kulit
  • Menyelesaikan masalah gigitan serangga
  • Merawat kulit kering kronik
  • Mengurangkan masalah rambut kusut
  • Merawat jeragat dan kelecuran

Kelebihan lain Moisturizer Gel:

  • Merawat kulit burn
  • mengecilkan liang pori
  • Muka kelihatan lebih glowing
  • Melembapkan kulit

CARA PENGGUNAAN:

Selepas cuci muka ambil sedikit Moisturizer Gel dan sapu rata ke seluruh muka dan leher dan ratakan. Pakai siang dan malam selepas cuci muka. Boleh pakai sekerap mungkin sebab tiada bahan kimia. 100% chemical free.

So, inilah antara-antara kelebihan yang boleh didapati dengan cara penggunaan Moisturizer Gel. Sebelum gunakan Moisturizer Gel tu, bagi yang muslim bacalah doa dulu, bismillah sikit dan amalkan selalu. Inshaa Allah, Moisturizer Gel ini akan dapat membantu merawat segala masalah kulit. Produk ini sangat sesuai untuk lelaki mahupun wanita. So, jangan segan silu untuk mencuba. Sekiranya anda suka dan mula selesa dengan produk ini bolehlah repeat order lagi.

HARGA : RM 20
POSTAGE SEMENANJUNG : RM 8
POSTAGE SABAH SARAWAK : RM 10

Hanya 30 ringgit ke bawah je!!!

Boleh whatsapp di nombor 017-4801358 untuk sebarang pertanyaan atau order dan boleh dapatkan feedback customer lain jugak kalau anda rasa tak yakin. Belum cuba belum tahu. Harga murah dan produk pun berkesan. So tunggu apa lagi, grablah satu.
Rugi kalau tak cuba. If korang rasa produk ni tak bersesuaian dengan kulit korang, korang boleh bagi feedback. Tapi jangan risau, Inshaa Allah berkesan.

#moisturizergel
#ulfaabeauty
#teamsehra
#dropship

Grab yours! Start taking care of your skin from now.

Wednesday, 15 March 2017

Best Selling High Heels at Zalora!!

 
Hello everyone.

Hello to all the girls in this world especially who are reading this post. Thank you for visiting this blog. Today I want to share with you all about the best selling high heels at Zalora Malaysia. Have you ever heard about Zalora?

Yes? or No?



Okay, For who do not know what is Zalora, let me introduce it to you. Zalora is the fastest growing online retailer in Southeast Asia. So, for who want to shopping online, you can visit this page and shopping as much as you can with just one click!

So, Ladies! Continue to read because I have more to share with you.

High Heels?



It cannot be denied that high heels are a woman’s best friends? Why you may ask? This is because when a woman wears high heels, we feel that instant boost of confidence. Whether we go to work, parties, dates or even a day out with our friends, high heels definitely enhance our appearance and self-confidence. So, let's build our confindence more!

What are the best-selling high heels that woman can never get enough of? Let's take a look below.


Stilettos



Stilettos will always be a favourite choice among women as it gives us the perfect height we need. It indirectly makes us feel powerful and in control with what we do. Career ladies often love to flaunt their stilettos at the workplace as it gives that empowerment feeling in leading their career. Not only that, they look great with those trousers, jeans, pencil skirts or even dresses. It also gives us that professional yet sophisticated sexy style. It will lead you to be more confident when walking. Why not you try it? You can change your style with your own preference because Zalora always offer various of styles and colours of stilettos just for you!


Wedges


For some ladies, stilettos can be a bit difficult to wear especially when you need to be in a rush so wedges seem to be the best second choice. It has a design which makes us have more stability in walking and available in funky patterns. Women who love to play with a fun look, the wedges are definitely the perfect choice. From minimal designs to colourful ones, we can play it around with our personal style. For sure, wedges will make you more elegant and stylish!


STRAPPY HEELS


Another popular high heel style which is a favourite among the ladies are the strappy ones. Strappy high heels give a more refine touch to our ankles and stay perfectly intact. They are great to be worn with any outfit you have on and have that simple touch compared to stilettos. Mix match it with formal or even casual clothes looking chic from head-to-toe. Strappy heels also can be wear in your wedding or important events that will make more memorable too.

So, ladies. How is it? Are you interested? Dont wait too long. Let's grab one of the 3 best selling high heels at Zalora Malaysia. Don't forget to share with your family and friends too!

Thank you!

Saturday, 11 March 2017

Release Tension

 
friendship tu tak pernah kisah kau siapa asalkan kau kenal erti susah senang bersama.
Akhirnya free to update. 

Hai si pembaca dan hai jugak kepada si followers.

Sejujurnya cik akak memang busy menyiapkan project studio yang merupakan ayahanda kepada segala project di HBP. After submit project 2 and now sambung project 3 yang still in progress ni. Sis akui memang letih. Nama pun studio life kannnnn... Actually kalau fikir pasal study ofcourse tak lekang dari assignment and project segalanya. So, lepas je kelas studio kami set geng yang dinamakan Fire (peminat tegar BTS yang bagi nama) (ada sorang lagi tak join, syu) ni bercadang nak sewa kereta and pergi jalan-jalan round Penang. Taklah round full pun. Just pergi Bukit Bendera. Bawak anak-anak jati Langkawi dengan Perak ni pi Bukit Bendera. Anak jati Penang ni semua dah pernah pergi so teringin sekali lagi nak pergi. Then, around 2.30 petang, Yeen, Izza dan Teha balik Restu dengan kereta Alza yang disewa selama setengah hari dengan harga RM 84.

so, meh sini baca sampai habis sebab setiap gambar ada cerita dia.

si akak kita ni ada lesen so dialah drive. Akak yeen kita ni MPD Restu so mohon buat baik dengan dia. HAHAHA


Destinasi pertama adalah BUKIT BENDERA!!!

here we are...

Dah bayar an? So dapatlah card ni untuk masuk. Kau ingat free? 
Tiket with students card hanyalah RM 5. Orang normal warganegara Malaysia dikenakan RM 10. Kalau kau rasa kau ni orang oversea maka kenalah harga yang lebih mahal.
First benda yang kitaorang cari masa sampai kat atas adalah cari makanan. HAHAHA

Haaa Jemput tengok kami makan nah. Laksa Penang plus nasi goreng plus air sirap ais, teh ais dan ada lagi. HAHA

Settle makan maka kami pun berjalan dan jalan...

Selfie, bervideo, berphotoshoot ofcourse aktiviti rasmi. Alangkah indahnya kalau dapat DSLR kat aku. HAHA. berangan. Dah takde camera tu maka gunalah apa yang ada. Camera Asus Zenfone Selfie. Ciwahhhhhh
Ni masa dah sampai kat atas. Muka lapaq ni semua.

Masa tunggu train. Train to Bukit Bendera. 

Ni adik bongsu dalam group Fire. Umur muda tapi kuat Berletiaq. HAHA.

Bila dah masuk 20 an mulalah mengimbau kenangan main kat playground. Besar panjang pun nak jugak rabat.

Sapa nak henna penuh tangan haaa mai sini bubuh. Macam-macam corak hadaa hahh.

Diaorang ni seroomate tapi kalau bab nak perdajalkan gambar orang ni haa orangnya. Nasib lawa jugak gambar. Kalau cakap macam ulaq pun dialah ratunya. Kejap sembang lain kejap cakap lain. HAHAHA

Akak acah artis ye? Jangan lupa bayar caj pinjaman tu. HAHA

Budak-budak letih kat belakang. Kisah pulak kalau jalan tar pun. AHAHA.
 asal boleh duduk.

macam anak semut. gagah nak kumpul kat situ.
 Jalan bawah tu comel yang ada bentuk love tu.

Acah nak keluarkan album. So photoshoot ala kpop sikit. Tak lama lagi release lagu Sembang macam Ular. HAHAHA

BEHIND THE SCENE. ingat selfie takde behind the scene ke? HAHA

MAAF. Sis tak mampu lompat setinggi di awangan kerana sis dah terlebih tinggi. Cukuplah digelar galah. Sis redho...

aunty jual apa tu? aunty ni tiup itik tu keluar bunyi tauu..

tak mampu nak membantu roomate aku yang ditindas sebab aku yang jadi tukang ambil gambar HAHA

capppp cantik tapi mahal. diskaun pun dapat 35 ringgit. Topi koboi, topi pantai.

bukti sis paling tinggi. yang lain semua tak cukup kalsium. HAHAHA

akak izza kita. Izza ni paling kecik but aktif. Kor sukarelawan ni. Rasa nak mintak tolong dia boleh pm tepi HAHAH

cuaca tak mematahkan semangat nak bergambar.

jangan tanya kenapa habis jahanam pokok bunga orang. HAHAHA

Akak yeen kita ni cukup berkenan dengan tiang tu. Nak bawak balik agaknya AHAHA

Jalan kaki. Duk hostel atas bukit pun still nak pi berjalan-jalan atas bukit. Dah biasa sangat dengan bukit-bukit nih.

haaa cari port nak bergambar lekaih.

ni cubemate plus ratu ular. HAHAHA. comel? boleh pm tepi. 

kami bukan geng gangster. Kami cuma budak HBP yang tak cukup tidur je.

dah macam family photo dah aku tengok. HAHAH

acah lawa. hahaha.

kau nampak dak usaha nak bergambar walaupun panas. Nak tunjuk semangat release tension tu.

dalam train to busan. bawah tu semua zombie HAHAHA

semangat bak fire maka terhasil gelang setiap seorang.

kat sini dulu aku pernah bergambar dengan ular sawa buat pertama kali. dengan housemate aku yang form 6. Namanya adila. Dibaginya aku pegang kepala. MashaALLAH... Tenung mata ular tu macam nak tembus je HAHAH

green viewwww.

haaa berkenan mana pilih je.. tudung biru dah berpunya. hahaha

aku suka ambil gambar pemandangan. cantiknya SUBHANALLAH!!

ingat comel? HAHA


behind the scene sekali lagi. haha


fly.



hopefully friendship ni berkekalan.

dah habis ke? belum... ada lagi sikit.

lepas dah jalan-jalan then balik cari makanan lagi. hahah. kerja makan je budak-budak ni. lepas makan then ronda-ronda area queensbay lepas tu terus pergi giant sekaligus hantar kereta.