Sunday, 29 November 2015

BATU FERRENGHI, PENANG 2015


BATU FERRENGHI, PULAU PINANG
23 JULAI 2015 HINGGA 25 JULAI 2015
3 hari 2 malam

Holiday time!!!

Kali ni percutian yang ringkas dan hanya family kami saja. Kami sewa banglo yang terletak tidak jauh dari pantai. Walaupun satu family dan hanya 6 orang je, kami enjoy jugak cuti. Actually dah banyak kali datang penang terutama batu ferrenghi. So, tak laa nak sesat nak pergi jalan-jalan kat situ pun. Dah biasa orang kata. 



 kami naik feri pi sana. wuuu, best.. 


dah sampai rest jap. bukak tv layan shah rukh khan. my hero hindustan , kahkahkah .



landing nak tidur dah. posing macam hape lagiii . haha

selamat malam! 


keesokkan harinya kami keluar nak pi lepak pantai pulak. huhu .. ni laa rumah banglo kami sewa tuu .


 
pagi hari kedua tu kami pi pantai. lepak-lepak sambil dengar lagu. tengok adik-adik dengan abah mandi air laut.










pada sebelah petang pulak , kami keluar lepak kat tepi pantai batu ferrenghi lagi sambil menghirup udara segar, makan aiskrim then lepas tu terus makan malam siap-siap. time ni abah takdak , pergi kerja . wuuu, tinggal la kami berlima. dah la semua gegirls.


malam tu kami pi night market. budak ni borong beg baru dia. 

pada hari ketiga pulak kami melawat pameran transformer di padang kota lama.


panas dohhhh . bumblebee!!


panas kepala wehh. ahaha 



with optimus prime. segak betul la Mr. Optimus Prime nih. muka tahan panas tu.


penang roll out!


uihh , sabar.. rileks dulu. kalut nak pergi mana. haha


sarapan pagi .


doodles






Bumblebee !!


Optimus Prime!!















 ni gambar masa on the way nak pi tengok pameran tu . berhenti sekejap nak ambil gambar . hehe




dah habis pi melawat pameran, makan aiskrim, makan nasi dan selfie bagai. kami pun bertolak balik ke rumah. malam first tu kami ada jugak lalu kat padang kota lama. waktu malam robot bumblebee dengan optimus prime depa bukak lampu so view dia nampak cantik la dari jauh. tak sempat nak snap gambar. hehe. btw, thank you.

-THE END-

IFTAR PUAK7 2015

 


BUKA PUASA BERSAMA RAKAN KELAS PUAK7
RESTORAN N8
2 JULAI 2015

Tahun ini kami sekelas bercadang  untuk berbuka puasa bersama di Restoran N8. Aku tumpang fazliana sebab aku mintak tolong dia hantarkan aku balik rumah sekali, hehe. Sorry menyusahkan hang faz! Kami duduk dalam bilik v.i.p sebab ramai and then kami booking awal termasuklah order makan dan minum. Makanan dan minuman dia okay, not bad. Apa-apa pun kenyang, Alhamdulillah. Syukur.

Bila dah selesai makan kami sembang-sembang, selfie dan lepak-lepak sebelum masing-masing  bertolak balik  sekitar jam 9 malam. Ada jugak rakan-rakan kelas yang lain tak dapat hadir/join tapi takpa mungkin lain kali. Takdak rezeki nak buka puasa sekali. By the way, aku tak lupa nak ucapkan selamat berpuasa dan selamat hari raya aidilfitri!

Dah habis baca? Jomlah tengok gambar dulu. Kbai -_<


sebelum pi selfie dulu mehhh...



makanan dan minuman yang diorder. sedap! nama dia chicken grilled apa entah . tak ingat dahh.. haha



sementara menunggu waktu berbuka. 



















lepas makan kenyang-kenyang, pakat duk selfie habis la. haha.


-THE END-
THANK YOU